Изкуството фотография

Изкуство по време на криза

Животът на фотографа Известната фотографка Ани Лейбовиц представя изложба на знаменитости и на членове на своето семейство в Държавния музей за изобразително изкуство „Пушкин“ в руската столица, предаде ИТАР-ТАСС. В основата на експозицията е албумът на култовата майсторка на фотопортрета „Ани Лейбовиц. Животът на фотографа.1990-2005“. Той проследява 15 години от живота на един от най-известните съвременни майстори на обектива. Фотоалбумът излиза през 2006 година, когато Лейбовиц губи два много близки до сърцето си човека – първо баща си, а след това и вярната си приятелка, известния критик и културолог Сюзан Зонтаг. Всяка знаменитост мечтае да бъде увековечена от обектива на Ани Лейбовиц. Нейният типично репортажен поглед върху студийните портрети и отсъствието на всякакъв фалш са накарали охотно да позират за нея звезди като Деми Мур, Мик Джагър, Никол Кидман, Леонардо ди Каприо, Михаил Баришников и много други. Техните портрети ще бъдат представени на московската изложба. Ще бъдат изложени и фотосите на бившия президент на САЩ Бил Клинтън и на английската кралица Елизабет Втора. Експозицията ще бъде обогатена с фотографии от разрушените кули-близнаци в Ню Йорк и с кадри от снимачната площадка на „Междузвездни войни“. Интерес за посетителите ще представляват и снимките от личния архив на фотографката с нейните родители, със заснетите от нея брат и сестри в домашна обстановка, както и с трите деца на Ани Лейбовиц – дъщеря й Сара и близнаците Сюзан и Самюъл. БТА Що за изкуство и аерографията? Бранимир Йотов представя първата по рода си изложба на приложна аерография и пинстрайп върху автомобил, мотоциклет, сноуборд, сърф, лаптоп, каска. Откриването е днес, 30 септември, от 19 часа в ZoomBox center (ул. „Франсоа Митеран“ 2, Студентски град). Аерографията може да имитира всяка една художествена техника и да я доусъвършенства. Тази техника е широко използвана и приложима в много сфери. Аерографията позволява буквално да бъде изрисуван всеки един предмет от нашето ежедневие. Бранимир Йотов е художник на свободна практика по аерография, реставрация и пинстрайп. Учи рисуване в Белгия, завършва Националната художествена академия в София през 2009 г. с магистърска степен „художник реставратор“. Участва в изработката на стенописите в комплекс „Марина кейп“ гр. Равда, в реставрацията на параклис в с. Бобошево, църкви в с. Тишавица, в гр. Казанлък, в гр. Дряново. Участва в изложбата „Езикът на тялото“, представена в посолството на България в Сантяго, Чили, през 2010 г. със седем самостоятелни творби. Изложбата на Бранимир Йотов, която се осъщестява със съдействието на Студио „Гаргамел“, може да бъде видяна до 20 октомври.

14/11/2020

Коли под наем във Варна и Бургас

На сегашния етап услугата коли под наем още не е достигнала върха на своето развитие, но стремително се движи напред и всяка година фирмите, предлагащи тази услуга, стават все повече.

Защо е изгодно да се започне такъв вид бизнес? Защо коли под наем става все повече популярна услуга?

Автомобилистите започнаха да осъзнават плюсовете на наемането.
Понякога възникват трудности със собственото транспортно средство: свършила застраховката, а транспортното средство е крайно необходимо или автомобила се поврежда и се налага да е в ремонт за по-дълъг период.

Като едни от основните туристически градове в България през летния сезон, Варна и Бургас се посещават от сравнително голям брой български и чуждестранни туристи, желаещи да вкусят от условията, които предлага българското черноморие.

Много от тези туристи обаче не разполагат с личен превоз, което означава, че ще е необходимо да прибягнат до услугите на някоя rent a car компания от която могат да си наемат коли под наем във Варна. Предимството на автомобил под наем е, че може да си вземете такава от каквато имате нужда – малка кола, луксозна кола, миниван и др.

Каква кола под наем да изберем?

Предимствата на малката кола са по-ниския разход на гориво, по-ниската цена за самото отдаване, а недостатъците са, че просто е малка и ако смятате да обиколите тук-там с приятели или семейство и значително количество багаж, то няма да ви свърши работа. За целта един минван или комби би ви свършила чудесна работа. Луксозните коли пък са за по-претенциозните туристи, които в своите държави нямат финансови проблеми и са свикнали на по-качествените возила.

Повечето rent a car фирми по черноморието имат налични голям брой коли под наем, така че вероятността някой турист да не бъде обслужен с това от което има нужда е изключително малка, дори и в най-посещаваните периоди през лятото – месеците юли-август.

Кола под наем във Варна

Както вече споменахме, Варна е един от най-посещаваните градове през летния сезон. През лятото Варна е един голям културен център с изключително много фестивали – „Варненско лято“, „Международен фолклорен фестива“, кинофестивал „Любовта е лудост“, бирения фест през август, а да не забравяме и празника на град Варна.
Варненското летище е едно от най-натоварените в България през лятото. Заедно с бургаското, двете летища обслужват милиони туристи, желаещи да посетят едни от най-популярните курорти не само у нас, но и в Европа – Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, Балчик, Несебър, Созопол и др.

Кола под наем в Бургас

Бургас е един от най-красивите, динамични и приветливи български градове. През последните години бургаска община и кмета направиха почти чудеса и в момента градът се радва на небивал интерес. Дори изпъква в почти всяко отношение пред Варна, ако можем да направим съпоставка между двата града. И като инфраструктура, чистота, лайфстайл, стандарт на живот, бизнес атмосфера Бургас е едни гърди пред Варна. Естествено туристите посетили черноморския ни град също биха се заинтересовали от собствен транспорт под формата на rent-a-car. В града има много фирми, които предоставят услуги за автомобил под наем, чрез който да бъдете независим и мобилен по всяко време на своята ваканция. Най-интересните места, които може да посетите с наетия автомобил са летните фестивали като Spirit of Bourgas, Морската градина в сърцето на Бургас, плажовете и къмпингите в близост до града, както и по-отдалечени места и забележителности.

Не е и учудващо, че много от тези туристи решават да посетят и много други туристически обекти във вътрешността на страната. С наличието на кола под наем и повече от десет свободни дни, всеки един вкусил от красотата на страната ни не само по черноморието с най-голямо удоволствие би дошъл отново да се наслади на условията които му предлага България и да си прекара една незабравима почивка.

И така, вече нищо не ви спира. Трябва ви малко време да стегнете куфарите, да сипвете бензин в автомобила и палете гуми към красивото ни Черноморие. На забравяйте да си направите много снимки и да запълните душата си с прекрасни спомени и преживявания. Все пак, когато ваканцията свърши не забравяйте да върнете наетия автомобил под наем. Успех

About The Author