Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Поддържането на привлекателен и добре поддържан двор включва повече от просто случайно кастрене на тревата или подреждане. Това често изисква справяне с упоритата мръсотия, ръжда или атмосферни влияния върху различни повърхности и тела. Въведете малко познатите помощници за поддръжката на двора: телени четки в комбинация с електрически отвертки и бормашини. Тези динамични комбинации предлагат прецизност, мощност и ефективност при справяне с множество задачи. Нека проучим разнообразните приложения на телените четки за винтоверти и бормашини в различни зони във вашия двор. Възстановяване на градински инструменти с винтоверт и телена четка Градинските инструменти, често подложени на влага и почва, са податливи на

06/12/2023

На море в България през септември

На море през Септември – мит или реалност. По-голямата част от българското население предпочита да ходи на море най-вече в месеците от юни до август, защото всеки се надява тогава да уцели перфектно за плаж време. Но дали не е по-разумно ние българите да помислим малко по-рационално?

Море през септември е напълно реална възможност в България, която действа на принципа „всички са доволни” – първо, хотелите предлагат отстъпки до 50% по цялото Черноморие с цел да увеличат сезона, от което печели туриста, защото разходите му спадат наполовина; второ, дори с намалени цени всеки хотел има чиста печалба, която е добре дошла, от което следва, че хем ние сме доволни, че даваме по-малко пари за същите услуги (в някои случаи и по-добри), хем хотелиерите печелят, защото приютяват още един месец туристи.

Последните години климата на България значително се промени. През септември се запазват температурите от август и лятото продължава. Температурата на морската вода е доста висока, което създава отлични условия за плаж. Другото голямо предимство е, че цените в ресторантите, магазините, сергиите драстично спадат, защото официално сезона е към своя край.

Хората в туристическия бранш по българското Черноморие прогнозират, че цената на нощувката може да спадне с повече от 50 % след сезона. Например петдневна екскурзия в Албена в четири звезден хотел, ол инклузив, СПА, стая с две легла и други екстри ще ви излезе около 1000 лв. за семейство с две малки деца.

По-долу са изброени някои от най-големите български курорти по морето и са представени възможностите за море през септември.

Созопол

„Градът на спасението” е най-старото селище на българското Черноморие. През Септември Созопол още не се е „отървал” още от туристите и градът продължава да „живее” на пълни обороти. Почти всички хотели (да не кажем всички) пускат пропорционални пакети за „Море през есента”, който са много изгодни за всички туристи. По-голямата част се опитват да привлекат туристи като прибавят едно безплатно хранене по време на престоя.

Последните годините се залага много често на безплатни СПА процедури, някои от които екзотични: акупунктура; вулканични камъни и други. Друг хитър и същевременно много изгоден за всички почиващи в хотелите е безплатна разходка в града и неговите забележителности: Архитектурен и археологически резерват Старинен Созопол; Тракийски крепости в района на Бакърлъка; Тракийски надгробни могил; Антични некрополи; Крепостни стени VI–XIV век; Църкви; Параклиси; Археологически музей; Художествена галерия; Къща-музей Александър Мутафов; остров Св. Иван.

Приморско

Приморско се намира в близост до Созопол в Южна България в близост до границата с Турция. Курортното градче също предлага страхотни условия за море, както през лятото, така и през септември. Тъй като разположението му е доста на юг температурите се задържат високи не само през септември, но и през октомври. Температурата на морето остава също висока. Повечето тактики за привличането на туристи са подобни като тези в Созопол, но можете да се натъкнете на допълнителна вечер. Приморско също предлага и доста природни забележителности като например природния парк Ропотамо.

Албена

Албена отдавна е прочута сред блъгари и чужденци. Тя запази елитния си привкус, без да сваля нивото до денонощни чалга клубове и пияни чужденци, търкалящи се по улиците. Албена остана запазено и зелено островче сред масовото презастрояване и пренаселване с чужденци. Курота е известен и запази своята широка и дълга плажна ивица, големите тревни и гористи местности, чудесните условия за спорт. В курорта се предлагат отлични условия за настаняване при пълен пансион и чудесни възможности за семейства с деца. Около басейните и десетките спортни площадки вашите деца ще могат да се забавляват, спортуват и социализират, докато вие отмаряте с половинката си.

За повечето хора истински проблем е времето. Не винаги фразата „на море” означава да сте под чадър при температура над 40 градуса на сянка. България има невероятни исторически, природни и културни обекти, които могат да се посетят спокойно ако времето е облачно или вали дъжд. Винаги можете да се качите в колата и да отидете до най-близкия голям град – Варна или Бургас, да обиколите забележителностите, да седнете в някой от моловете, да изпиете по едно кафе и да се приберете в хотела, в които ще ви приветства любезния персонал и ще се отдадете на спокойствието. И на всичко отгоре по време на почивка в България през септември ще спите спокойно, защото няма да мислите как да възстановите дупката в бюджета ви, която е направила лятната ви екскурзия.

Определено септември е времето през, което и българинът може да опита лукса на Черно море.

About The Author