Изкуството фотография

Изкуство по време на криза

Животът на фотографа Известната фотографка Ани Лейбовиц представя изложба на знаменитости и на членове на своето семейство в Държавния музей за изобразително изкуство „Пушкин“ в руската столица, предаде ИТАР-ТАСС. В основата на експозицията е албумът на култовата майсторка на фотопортрета „Ани Лейбовиц. Животът на фотографа.1990-2005“. Той проследява 15 години от живота на един от най-известните съвременни майстори на обектива. Фотоалбумът излиза през 2006 година, когато Лейбовиц губи два много близки до сърцето си човека – първо баща си, а след това и вярната си приятелка, известния критик и културолог Сюзан Зонтаг. Всяка знаменитост мечтае да бъде увековечена от обектива на Ани Лейбовиц. Нейният типично репортажен поглед върху студийните портрети и отсъствието на всякакъв фалш са накарали охотно да позират за нея звезди като Деми Мур, Мик Джагър, Никол Кидман, Леонардо ди Каприо, Михаил Баришников и много други. Техните портрети ще бъдат представени на московската изложба. Ще бъдат изложени и фотосите на бившия президент на САЩ Бил Клинтън и на английската кралица Елизабет Втора. Експозицията ще бъде обогатена с фотографии от разрушените кули-близнаци в Ню Йорк и с кадри от снимачната площадка на „Междузвездни войни“. Интерес за посетителите ще представляват и снимките от личния архив на фотографката с нейните родители, със заснетите от нея брат и сестри в домашна обстановка, както и с трите деца на Ани Лейбовиц – дъщеря й Сара и близнаците Сюзан и Самюъл. БТА Що за изкуство и аерографията? Бранимир Йотов представя първата по рода си изложба на приложна аерография и пинстрайп върху автомобил, мотоциклет, сноуборд, сърф, лаптоп, каска. Откриването е днес, 30 септември, от 19 часа в ZoomBox center (ул. „Франсоа Митеран“ 2, Студентски град). Аерографията може да имитира всяка една художествена техника и да я доусъвършенства. Тази техника е широко използвана и приложима в много сфери. Аерографията позволява буквално да бъде изрисуван всеки един предмет от нашето ежедневие. Бранимир Йотов е художник на свободна практика по аерография, реставрация и пинстрайп. Учи рисуване в Белгия, завършва Националната художествена академия в София през 2009 г. с магистърска степен „художник реставратор“. Участва в изработката на стенописите в комплекс „Марина кейп“ гр. Равда, в реставрацията на параклис в с. Бобошево, църкви в с. Тишавица, в гр. Казанлък, в гр. Дряново. Участва в изложбата „Езикът на тялото“, представена в посолството на България в Сантяго, Чили, през 2010 г. със седем самостоятелни творби. Изложбата на Бранимир Йотов, която се осъщестява със съдействието на Студио „Гаргамел“, може да бъде видяна до 20 октомври.

14/11/2020

Спортните и ловните камери са сред най-предпочитаните от господата подаръци

Наближаващите празници поставят въпроса с подаръците на дневен ред – една от причините, поради които с трепетно очакване нямаме търпение да дойде заветния миг, в който ще можем да изразим любовта и обичта си към близките си хора. Днешната статия е посветена на дамите – забелязали сме, че именно те често изпитват затруднения, когато трябва да изберат перфектния подарък за своя любим или близък приятел.

Е, днес пристигаме с една идея – запитани, господата отговарят, че извънредно много биха се зарадвали на спортни или ловни камери.

Идеалният подарък за мъжете тази Коледа са ловните и спортните камери

Знаем, че мъжете особено много ценят хобитата си и изобщо дейностите, които им доставят наистина голямо удоволствие. Няма как да не зарадвате скъп и близък на сърцето си мъж, ако по един своеобразен начин почетете любимите му дейности, подарявайки му вещ, пряко свързана с тях.

В този ред на мисли днешното ни предложение е свързано с камери – ако познавате запалени ловджии или любители на спорта и екстремните преживявания, то няма да ви се налага да се чудите на какъв подарък да спрете избора си тази година.

Ловджиите неимоверно много биха се зарадвали на ловни камери – тези устройства са снабдени с множество функции и екстри, работещи с различни режими. Така лесно ще наблюдавате случващото се в гората и ще сте винаги в готовност. От друга страна, ловните камери биха били и чудесен помощник на любителите на природата и животинските видове – високата резолюция и безупречното качество на правените записи осигуряват наистина прекрасни и вдъхновяващи кадри, които с радост бихте могли да добавите към колекцията си от красиви изображения.

Спортните запалянковци пък също биха се зарадвали наистина много на подарък, свързан със спортни камери – кой ли не би искал да заснеме екстремните си спускания със ски, или пък вдъхновяващите и спиращи дъха скокове с бънджи? Спортните камери са с малки и компактни размери, даващи възможност да се закрепят по екипировката. Така практикуващият даден спорт ще бъде със свободни ръце, докато, същевременно с това, заснема с безупречно качество всичко случващо се. Така с помощта на спортните камери всеки би имал възможността да сподели с близките си и семейството си своите приключения.

Щастливи сме да споделим с вас, че вече откриването на перфектния подарък за любимия мъж е по-лесно отвсякога – доверете се на професионални и висококачествени камери, за да предизвикате широката усмивка по лицето на обичания от вас господим. Гарантираме, че така идната Коледа ще остане завинаги в сърцето и душата му.

About The Author