Изкуството фотография

Изкуство по време на криза

Животът на фотографа Известната фотографка Ани Лейбовиц представя изложба на знаменитости и на членове на своето семейство в Държавния музей за изобразително изкуство „Пушкин“ в руската столица, предаде ИТАР-ТАСС. В основата на експозицията е албумът на култовата майсторка на фотопортрета „Ани Лейбовиц. Животът на фотографа.1990-2005“. Той проследява 15 години от живота на един от най-известните съвременни майстори на обектива. Фотоалбумът излиза през 2006 година, когато Лейбовиц губи два много близки до сърцето си човека – първо баща си, а след това и вярната си приятелка, известния критик и културолог Сюзан Зонтаг. Всяка знаменитост мечтае да бъде увековечена от обектива на Ани Лейбовиц. Нейният типично репортажен поглед върху студийните портрети и отсъствието на всякакъв фалш са накарали охотно да позират за нея звезди като Деми Мур, Мик Джагър, Никол Кидман, Леонардо ди Каприо, Михаил Баришников и много други. Техните портрети ще бъдат представени на московската изложба. Ще бъдат изложени и фотосите на бившия президент на САЩ Бил Клинтън и на английската кралица Елизабет Втора. Експозицията ще бъде обогатена с фотографии от разрушените кули-близнаци в Ню Йорк и с кадри от снимачната площадка на „Междузвездни войни“. Интерес за посетителите ще представляват и снимките от личния архив на фотографката с нейните родители, със заснетите от нея брат и сестри в домашна обстановка, както и с трите деца на Ани Лейбовиц – дъщеря й Сара и близнаците Сюзан и Самюъл. БТА Що за изкуство и аерографията? Бранимир Йотов представя първата по рода си изложба на приложна аерография и пинстрайп върху автомобил, мотоциклет, сноуборд, сърф, лаптоп, каска. Откриването е днес, 30 септември, от 19 часа в ZoomBox center (ул. „Франсоа Митеран“ 2, Студентски град). Аерографията може да имитира всяка една художествена техника и да я доусъвършенства. Тази техника е широко използвана и приложима в много сфери. Аерографията позволява буквално да бъде изрисуван всеки един предмет от нашето ежедневие. Бранимир Йотов е художник на свободна практика по аерография, реставрация и пинстрайп. Учи рисуване в Белгия, завършва Националната художествена академия в София през 2009 г. с магистърска степен „художник реставратор“. Участва в изработката на стенописите в комплекс „Марина кейп“ гр. Равда, в реставрацията на параклис в с. Бобошево, църкви в с. Тишавица, в гр. Казанлък, в гр. Дряново. Участва в изложбата „Езикът на тялото“, представена в посолството на България в Сантяго, Чили, през 2010 г. със седем самостоятелни творби. Изложбата на Бранимир Йотов, която се осъщестява със съдействието на Студио „Гаргамел“, може да бъде видяна до 20 октомври.

14/11/2020

Възможностите на модерните таблети и как да изберем най-подходящия модел

Преди да пристъпите към избор на някои от разнообразните модели таблети, най-напред помислете за каква дейност ви е необходимо устройството. Модерните таблети са много подходящи за онлайн комуникация, игри, четене на книги, сърфиране в уебсайтове, гледане на видеоклипове, телевизионни предавания, филми и още много други дейности.

Някои устройства са отлични и за работа в офис.

Много често таблетите служат като център за забавление при пътуване в автомобила. Едно мобилно устройство с екран 7-10 инча ще бъде като магнит за малките пътници на задната седалка. Може да им пуснете игри за Android от Google Play, музика, видео клипове, могат да четат книги в електронен формат или каквото се сетите

Най-добрият таблет е този, който най-пълно отговаря на вашите конкретни нужди. Затова помислете какво точно ще правите на своя нов таблет – именно това ще ви помогне да изберете правилните функции.

Изберете подходяща операционна система

Android

Сред устройствата с Android лесно бихте открили евтин модел, който в същото време ще е и продуктивен. Изборът на такива таблети е добър и поради една друга причина – ще имате на разположение огромен брой услуги, игри и програми за изпълнение най-различни задачи. А ентусиастите пък ще разполагат с добри възможности да персонализират системата.

Въпреки това, няма как да не споменем, че повечето таблети с Android не получават навременни актуализации. В резултат на това най-новите функции и корекции на програмни грешки се появяват със закъснение.

IOS

Всички нови iOS устройства се намират в горния ценови сегмент. Това винаги са първокласни устройства, притежаващи отлични характеристики и моден дизайн. Собствениците на iOS таблети разполагат с множество програми, игри и услуги. Устройствата на тази система получават редовни актуализации дори в продължение на няколко години след първата им поява на пазара.

Windows

Ситуацията тук също е много добра. Десетата версия на тази система превръща модерните таблети в отличен заместник на лаптопите. Особено ако ги свържете с клавиатура и мишка, те ще ви удовлетворят повече от очакването.

За собствениците на таблети с Windows 10 обаче съществуват по-малко приложения, отколкото за потребители на други платформи. Но те могат да инсталират пълноценни настолни игри и програми, включително пакета на Microsoft Office. И това е огромен плюс за тези, които се нуждаят от таблет, за да работят на него. Ако използвате компютър с Windows, доста бързо ще влезете в крачка с функциите на новия си таблет.

About The Author