10 начина да се разсъниш без кафе

Възможно е, просто следвай тези стъпки

Да, наясно сме – преди да погълнеш задължителната доза кофеин, просто не ставаш за нищо. Как е възможно някой да функционира в 7,30 сутринта без чаша горещо кафе? Ами възможно е – ето ти 10 предложения, които ще ти помогнат да отвориш очи без любимата ти сутрешна напитка.

1. Махни пердетата, остави светлината да влезе в стаята и проветри – така мелатонинът (хормонът на съня) рязко ще спадне, тъй като няма да бъде подхранван от тъмнината.

2. Вземи студен душ – ще активираш зоните в мозъка ти, които те ободряват. И ще се разсъниш рязко – искаш, или не.

3. Пий портокалов сок – осигурява витамини и помага на концентрацията заради съдържанието си на флавоноиди. Освен това ще те зареди с енергия.

4. Закуси обилно – въглехидратите и фибрите ще ти помогнат да се концентрираш. Плодовете и зърнените закуски са най-добрата опция.

5. При първия удобен случай си пусни музика – ще раздвижиш мозъка и ще вдигнеш настроението.

6. Още със ставането пий вода – важно е да го правиш и преди лягане. Това ще ти помогне да компенсираш загубата на течности през нощта заради потенето и съня.

7. Най-добре е да започнеш деня със спорт – така ще разтовариш тялото и главата си и ще се заредиш с енергия.

8. Няма да го постигнеш, но поне опитай – ставай всяка сутрин в точно определен час, без да си добавяш проклетите пет минути отгоре. Тялото ти ще го възприеме като навик и в един момент ще стане лесно.

9. Поддържай подредено помещението, в което се намираш. Празните и свободните пространства помагат на концентрацията и продуктивността.

10. Изяж една ябълка – ще ти осигури нужната енергия, без да изпитваш захарен глад.

About The Author