Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Поддържането на привлекателен и добре поддържан двор включва повече от просто случайно кастрене на тревата или подреждане. Това често изисква справяне с упоритата мръсотия, ръжда или атмосферни влияния върху различни повърхности и тела. Въведете малко познатите помощници за поддръжката на двора: телени четки в комбинация с електрически отвертки и бормашини. Тези динамични комбинации предлагат прецизност, мощност и ефективност при справяне с множество задачи. Нека проучим разнообразните приложения на телените четки за винтоверти и бормашини в различни зони във вашия двор. Възстановяване на градински инструменти с винтоверт и телена четка Градинските инструменти, често подложени на влага и почва, са податливи на

06/12/2023
Протеинов хляб за спортисти

Протеинов хляб за спортисти: Подобряване на представянето и подпомагане на възстановяването

Атлетите непрекъснато търсят начини да оптимизират представянето си и да подкрепят процеса на възстановяване на тялото си. Една хранителна опция, която привлече вниманието през последните години, е протеиновият хляб. Със своето високо съдържание на протеини и полезни свойства, протеиновият хляб предлага на спортистите удобно и питателно допълнение към диетата им. В тази статия изследваме ползите от протеиновия хляб за спортисти, като се фокусираме върху това как той може да подобри представянето и да подпомогне възстановяването. Подобрен синтез на мускулен протеин Протеинът е жизненоважен хранителен елемент за спортистите, тъй като играе решаваща роля за възстановяването и растежа на мускулите. Протеиновият хляб

30/06/2023

Българско изобретение, против кражба на велосипеди

People of Sofia в подкрепа на малкия бизнес.

Божидар, който заедно с Боян измислиха как да не ви крадат колелото:

Казвам се Божидар. Като много мои връстници, заминах да уча в чужбина след 12-ти клас. Записах бизнес мениджмънт, втората година се профилирах в бизнес и предприемачество. За $120 успях да си купя чисто ново колело, за да се придвижвам по-бързо в града. След ровене из Интернет се оказа, че един среден клас катинар за велосипед струва около $40-$50 и не предоставя кой знае каква защита. Най-скъпите катинари отнемат 90 секунди, за да бъдат разбити и колелото ви откраднато. Дори има клип в YouTube как се случва това. Отчайващо!

Тогава се зароди идеята за Streebl.

След обстойно проучване се оказа, че проблемът с кражбите на велосипеди съществува във всички големи градове и няма нещо, което успешно да се бори с тях.

Завършвайки университет през 2017 се прибрах в България и няколко месеца по-късно мой приятел ме запозна с Боян – студент по машинно инженерство в Германия и бивш състезател по колоездене. Започнахме да работим заедно и за огромен наш късмет се напаснахме веднага. Няколко месеца правихме прототипи, Боян чертаеше модели на стойките, после ги заварявахме в гаража, виждахме какво трябва да се оправи и така стигнахме до финалната версия на първия ни продукт.

Резултатът от година работа е полуавтоматичната стойка Streebl, захранвана със соларен панел. С помощта на карта и мобилно приложение се заключат едновременно предната и задната капла на колелото и неговата рамка.

Изобретението спечели голямата награда – 20 хил. лв., в конкурсната програма за социални предприемачи с фокус върху „зелени“ и устойчиви инициативи“ – БАКБ Предизвикателство, финансирана от Българо-американска кредитна банка.

Патентовахме го и няколко месеца по-късно спечелихме 20 хиляди лева от БАКБ, които ни помогнаха да произведем първите станции. Хората от двете бизнес сгради, където ги инсталирахме, ги ползват и до днес.

Тази година патентовахме и последната версия на нашата стойка и отворихме малко собствено производство край София. Станциите ни се захранват изцяло от слънчевите лъчи посредством соларен панел, а стойките заключват двете капли и рамката на велосипеда. За разлика от първите стойки, настоящите модели се отключват и заключват с мобилно приложение.

През февруари инсталирахме станция пред Министерството на околната среда и водите, за да може служителите му да заключват своите велосипеди. Радват се на голям интерес и се ползват ежедневно.

За съжаление, пандемията ни засегна много, тъй като най-големите ни потенциални клиенти са бизнес паркове, както и по-големи компании. Кризисната ситуация накара много хора да изкарат велосипедите си, други пък си купиха нови – по софийските улици видно има все повече колоездачи. Основната мисия на нашите сигурни стойки за велосипеди е да стимулират придвижването с велосипед в градовете. Надяваме се до края на годината човек да може да отиде в мола или до супермаркета с колело. Ще се борим затова в скоро време да има и сигурни стойки за велосипеди за обществено ползване.

„Нашата стойка против кражба на велосипеди заключва предната, задната капла и рамката на колелото. В общия случай, когато си заключиш колелото с катинар, може да заключиш рамката или каплата. Като заключиш рамката, ти взимат каплите. Като заключиш каплата, ти взимат рамката.

Стойката на Streebl срещу кражба на колела и байкове защитава всички компоненти. Минават едни шишове през каплите, които са достатъчно дебели, така че не могат да бъдат срязани с клещи за рязане на метал. С флекс би отнело доста време, тъй като са от специални сплави – доста твърд материал, който трудно се реже.

Има и сензори за вибрация. Флексът би предизвикал такава вибрация. Включи ли се тази вибрация, стойката започва да пищи“, обяснява Божидар.

Може да ги намерите тук: https://www.streebl.com и тук: https://www.facebook.com/Streebl/

About The Author