Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Поддържането на привлекателен и добре поддържан двор включва повече от просто случайно кастрене на тревата или подреждане. Това често изисква справяне с упоритата мръсотия, ръжда или атмосферни влияния върху различни повърхности и тела. Въведете малко познатите помощници за поддръжката на двора: телени четки в комбинация с електрически отвертки и бормашини. Тези динамични комбинации предлагат прецизност, мощност и ефективност при справяне с множество задачи. Нека проучим разнообразните приложения на телените четки за винтоверти и бормашини в различни зони във вашия двор. Възстановяване на градински инструменти с винтоверт и телена четка Градинските инструменти, често подложени на влага и почва, са податливи на

06/12/2023

Изберете слънцезащитен крем с подходящ фактор

Заложете на качествен слънцезащитен крем от доказана марка, за да сте спокойни, че ще предпазите ефективно кожата си от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Добрата слънцезащита е важна през цялата година, но решаващо е нейното значение през лятото, когато прекарваме най-много часове на открито и слънчевото греене е  най-значително. За да е кожата ефективно защитена, хидратирана и подхранена през целия ден, трябва да изберем слънцезащитен крем, който най-пълноценно отговаря на нейните нужди. Най-добре е да нанесете продукта за слънцезащита 15-ина минути преди излагане на слънце, за да има време да се абсорбира. Подновявайте слоя слънцезащитен крем през няколко часа, за да сте сигурни, че кожата ви е добре защитена.

Подходящият фактор е първото и най-важно условие за надеждна слънцезащита

За малките деца и хората със светла кожа, най-подходящо е да използват слънцезащитен крем с 50-и фактор. Редовното му нанасяне преди излагане на слънце, гарантира, че той ще блокира около 98% от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето и ще предпази кожата от въздействието им. Най-масово използваната слънцезащита е с фактор 30. Тя е достатъчна за хората с нормален тен на кожата. Много хора избират и слънцезащитен крем с 15 фактор. Съществуват и продукти за слънцезащита с по-нисък фактор, но експерти не препоръчват използването им, тъй като не е достатъчно ефективно.

Нанасяйте слънцезащитен крем на лицето през всички сезони

Въпреки, че слънчевите лъчи са най-силни и въздействието им е най-видимо през лятото, те оказват влияние на откритите части на кожата ни през цялата година. Не подценявайте качествената слънцезащитна грижа за лицето си дори през зимата. Използването на подходящ крем ще гарантира здравия и свеж вид на кожата.

Проучете добре дали този слънцезащитен крем, който сте избрали, осигурява защита едновременно от UVB и от UVA лъчите

Продуктите за комбинирана слънцезащита предпазват кожата в най-висока степен. Те противодействат ефективно на влиянието, както на UVB, така и на UVA лъчите. Обикновено увреждането, предизвиквано от UVB лъчите е най-видимо, тъй като е повърхностно и води до зачервяване и дразнене на кожата – симптоми, известни като слънчево изгаряне. Не по-малко важно е обаче да се предпазим с качествена слънцезащита и от UVA лъчите. Те може да предизвикат дълготрайни щети, тъй като проникват в дълбочина. Ако не използвате слънцезащитен крем, който противодейства ефективно на UVA лъчите, може да си навлечете алергии, петна, а дори и злокачествени заболявания след време. Затова бъдете бдителни и избирайте внимателно най-подходящата за вас слънцезащита, за да сте спокойни, че излагането на слънце ще е здравословно и приятно!

About The Author