Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Поддържането на привлекателен и добре поддържан двор включва повече от просто случайно кастрене на тревата или подреждане. Това често изисква справяне с упоритата мръсотия, ръжда или атмосферни влияния върху различни повърхности и тела. Въведете малко познатите помощници за поддръжката на двора: телени четки в комбинация с електрически отвертки и бормашини. Тези динамични комбинации предлагат прецизност, мощност и ефективност при справяне с множество задачи. Нека проучим разнообразните приложения на телените четки за винтоверти и бормашини в различни зони във вашия двор. Възстановяване на градински инструменти с винтоверт и телена четка Градинските инструменти, често подложени на влага и почва, са податливи на

06/12/2023

Кога локвите на пътя могат да ни изиграят лоша шега

Спирачната система е една от най–важните във всеки автомобил по отношение на безопасността. Лошото време е в състояние да ни предостави многобройни предизвикателства. Редовните прегледи и подмяната на износените части, в това число накладки, спирачни дискове или гуми, могат да се окажат нашият силен коз.

Какво представлява аквапланингът

Под това наименование се крие много просто и не рядко явление. Аквапланинг се получава тогава, когато между протектора на гумата и пътя се образува слой вода. Това създава напълно или частично загуба на сцепление. Наблюдава се отделяне на гумата на автомобила от пътната повърхност.

На практика автомобилът няма пряк контакт с асфалта и е невъзможно да бъде управляван. Най-честата причина за това е, когато колелото не успява да отстрани водата ефективно от мястото на контакт с пътната настилка. Колкото са по–малки проекторите на гумата, а водата по–дълбока, толкова опасността е по-сериозна.

Как да избегнем риска на пътя

Три различни фактора могат да се окажат причина за аквапланинг: несъобразената скорост, неподходящите гуми, наличието на вода. Новите гумите с добре запазен протектор и дълбоки канали намаляват значително вероятността да попаднете в подобна ситуация. Това обаче не е абсолютна застраховка. За целта е добре да спазвате няколко правила при шофиране на мокри пътища:

·  Съобразете скоростта. Няма точна такава, която да гарантира безопасност, но при всички случаи ниската скорост определено води до намален риск.

·  Бъдете концентрирани. Значителни разсейвания могат да ви изиграят лоша шега и да повлияят на адекватната ви реакция.

·  Резки и панически действия не са препоръчителни. Ако колата поднесе, ще го усетите по рязко повишения шум от мотора, когато колелата се въртят без съпротивление. Докато нямате сцепление, не натискайте спирачките и не въртете волана. Това само ще влоши нещата, защото не се знае къде и кога гумите ще зацепят отново. Натискането на спирачките ще увеличи налягането върху водния слой и ще усложни ситуацията.

Дръжте волана изправен и запазете хладнокръвие. Отпуснете леко газта и изчакайте връщането на контрола. Едва след това може да започнете да спирате умерено и да насочите автомобила към по–безопасен терен.

Всякакви нередности по спирачната система могат да доведат до влошено спиране, дори и да не изпаднете в аквапланинг. За разлика от последното, почти за всичко останало ви трябват здрави спирачки. И ако вашите са започнали да проявяват признаци на изтощение редно е да ги смените.

Най–лесно ще установите проблеми с накладките по неприятния скърцащ звук. Дори и с просто око можете да прецените дали са прекомерно изтрити, за да имат нужда от подмяна. Не се колебайте да си поръчате нови от T-Auto и да си подсигурите надеждно шофиране.

About The Author