Какво е oпределящо при избор на бебешка количка

Изборът на марка и модел бебешка количка не е никак лесен. Мнозина се допитват до свои познати, за да сигурни, че ще изберат най-доброто за своето дете. На пазара днес се предлагат много модели и марки детски колички, например като тези в показаната връзка. Това допълнително затруднява семействата. Все пак има няколко важни качества на количката, които трябва да вземете предвид при покупката.

Обърнете достатъчно внимание на коша на бъдещата ви бебешка количка. Бебето ще прекарва цялото си време в него, когато се разхождате, затова трябва да е максимално функционален и удобен. Нека кошът на вашата количка да може да се сваля до легнало положение, за да може бебето да спи удобно, когато се измори.

Важна подробност за сигурността на вашето бебе са коланите и предния борд. Заложете на количка с 5 точкови колани и възможност за регулиране според височината на детето.

Да кажем и няколко думи за гумите на бъдещата ви нова бебешка количка. Ориентирайте се към такава с по-големи гуми и амортисьори, за по-комфортно возене. Повярвайте ни, това е изключително важно за детето.

Избрания от вас модел бебешка количка е желателно да включва в комплекта сенник и дъждобран. Това привидно са малки е несъществени неща, но при първия дъжд или опасност от охапване на насекоми ще се сетите, колко са ви нужни.

Препоръчително е кошът да може да се върти или да може бебето да гледа към вас или пък да застава с гръб към вас. За да се случи това, количката може да е пригодена да се обръща дръжката или да се монтира коша в избраната от вас посока. Когато се мести дръжката, колелетата, които осигуряват маневреност на бебешката количка, остават отзад и това затруднява движението. При по-новите модели кошът може да се върти на оста си в необходимата посока.

Друга важна подробност, която е от значение за бебето и майката според експертите по бебешки колички, е височината на дръжката. Добре е да може да се коригира, за да удобна за управление от хора с различен ръст.

Преди да пристъпите към покупка, направете едно измерване, за което ще сте благодарни в последствие. Измерете внимателно ширината и дълбочината на асансьорната кабина във входа. Ясно е, че няма как да се качвате по стълбите с бебешка количка, а за да ползвате асансьора, трябва да сте съобразили размерите.

Измерете и багажника на автомобила си. Така няма да останете неприятно изненадани, когато поемете към първата си разходка и се окаже, че бебешката количка не се побира в багажника.

Друг важен плюс за една бебешка количка е размера на коша й за багаж. Той е безкрайно полезен, особено за по-дълги разходки. В него ще можете да поберете всички нужни аксесоари за бебето, за да не се налага да се прибирате до дома си за всяко едно хранене или смяна на памперс.

Изключително практично е да се спрете на комбиниран модел бебешка количка, която има различни кошове за различните възрасти на детето от новородено до над 1 година.

За да не се ядосвате по-късно, добре обмислете покупката и не залитайте по модата. Нека ви води практичността и комфорта на вашето бебе. За цвета на количката за бебе мислете накрая, той е почти без никакво значение, както за вас, така и за бебето.

About The Author