Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Поддържането на привлекателен и добре поддържан двор включва повече от просто случайно кастрене на тревата или подреждане. Това често изисква справяне с упоритата мръсотия, ръжда или атмосферни влияния върху различни повърхности и тела. Въведете малко познатите помощници за поддръжката на двора: телени четки в комбинация с електрически отвертки и бормашини. Тези динамични комбинации предлагат прецизност, мощност и ефективност при справяне с множество задачи. Нека проучим разнообразните приложения на телените четки за винтоверти и бормашини в различни зони във вашия двор. Възстановяване на градински инструменти с винтоверт и телена четка Градинските инструменти, често подложени на влага и почва, са податливи на

06/12/2023

Кога автомобилът се нуждае от подмяна на спирачната течност

В днешното натоварено и забързано ежедневие автомобилът е първият верен другар, заедно със смартфона в джоба. За това няма спор, че надеждният и здрав автомобил е важен за всеки човек, бизнес или семейство. Днес ще поговорим не за конкретни авточасти, а за един малко подценяван консуматив, за който шофьорите се сещат, чак когато светне предупредителната лампичка на таблото.

Когато спирачната течност започне да кипи, вече е твърде късно. Спирането води до повишаване температурата на спирачната течност. В екстремни случаи течността започва да кипи и води до образуването на пара или мехурчета газ в спирачната система. Тази пара или газ може да се сгъсти при натискане на спирачния педал, което води до пропадането му до пода, като същевременно спирачната система не функционира правилно. Това е достатъчно основание за проверка на спирачната течност на редовни интервали с тестер за спирачна течност. Ако измерената температура на кипене в резервоара е по-ниска от 180° C, то течността трябва да се подмени. Независими изследвания, извършени в Европейския съюз показват, че 7 от 10 превозни средства се нуждаят от подмяна на спирачната течност. Най-вероятно за България процентът ще бъде по-голям.

Подмяната на спирачната течност на чести интервали е условие за осигуряване на безопасно пътуване на клиентите!
При всяка смяна на спирачна течност, винаги използвайте най-правилната, а не най-евтината. За автомобилите, произведени преди 1990, е нужна смяна веднъж годишно, докато за по-съвременните превозни средства се препоръчва подмяна на всеки 2 години, като се използва такава, отговаряща на съвременните изисквания.

Спирачната течност е сред най-важните компоненти на спирачната система, защото тя предава налягането, което прилагаме с крака си върху педала за спиране. С въвеждането на екплоатация на различни модерни системи в новите модели автомобили като ABS и ESP ®, спирачната течност става все по-важна, в сравнение с преди и това трябва да ви прави по-наблюдаващи за нейното състояние.

Ето как работи спирачната система

Хидравличните части на тези системи имат голям брой малки отвори и канали, някои от които с диаметър по-малък от човешки косъм. От тук следва, че неправилно подбраната течност за спирачната система може да има фатални последици, както за функционирането на съвременните спирачни системи, така и за други автомобилни агрегати и различни авточасти. След въвеждането на ESP ®, спирачната течност трябва да осигури за части от секундата подаване на спирачно усилие към отделни колела, за да стабилизира автомобила в критични ситуации (например занасяне или аквапланинг).

Автомобилите с най-съвременни системи и прецизна електроника като прецизните нови спирачни системи, съответно няма спор, че се нуждаят от най-съвременна спирачна течност.

Специалистите от car-expert са доставчик на качествени авточасти, моторни масла, автопринадлежности, автокозметика, консумативи, акумулатори и много други свързани с ремонта или подръжката на автомобила ви.. Авточастите, които се предлагат са от производители, които са основно за първоначално вграждане и следпродажбен сервиз.

About The Author