Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Използване на телените четки за винтоверти и бормашини при поддръжката на двора

Поддържането на привлекателен и добре поддържан двор включва повече от просто случайно кастрене на тревата или подреждане. Това често изисква справяне с упоритата мръсотия, ръжда или атмосферни влияния върху различни повърхности и тела. Въведете малко познатите помощници за поддръжката на двора: телени четки в комбинация с електрически отвертки и бормашини. Тези динамични комбинации предлагат прецизност, мощност и ефективност при справяне с множество задачи. Нека проучим разнообразните приложения на телените четки за винтоверти и бормашини в различни зони във вашия двор. Възстановяване на градински инструменти с винтоверт и телена четка Градинските инструменти, често подложени на влага и почва, са податливи на

06/12/2023

Обслужване на автомобила през зимните месеци

Зимата е сериозно изпитание за автомобила и шофьорските ви умения, което може да ви струва много скъпо, ако подцените ситуацията.

Представете си, че има лесни трикове, с които можете да спестите пари, а сигурността и безопасността на автомобила  ви да бъдат на все така високо ниво. Ето няколко съвета, чрез които да посигурите спокойствието си и изправността на автомобила през зимата, така че да си спестите излишни разходи за авточасти и ремонтни услуги.

Не пропускайте зимните гуми. Те могат да са икажат голям разход, но си струва да се погрижите, понеже това ще ви гарантира безопасност при движението през заснежените пътища. Ако останете с  летните гуми или пък заложите на старите си изтъркани зимни гуми, на които дори не им помните възрастта, това ще ви причини проблеми. Най-малкото би ви харесало да се люлете като пияна балерина по покрития със сняг асфалт. Не си струва да поемате този риск, дори и само заради дискомфорта?

Подменихте ли всички течности в автомобила? Ако сте пропуснали, не си играйте с нещо така сериозно, че може да ви струва хиляди левове. В началото на зимата, колата трябва да бъде обслужена и заредена с антифриз, спирачна течност и зимна течност за чистачките. Обърнете особено внимание на последната, защото замръзването и в резервоара може да причини сериозни проблеми.

Ако колата ви е покрита със сняг, постарайте се възможно най-прецизно да я изчистите, първо с метла, а след това със стъргалка за лед. Ако ледът е много твърд и на дебел слой и се опасявате, че няма как да го пробиете, използвайте малък трик – просто напръскайте със зимна течност за чистачки. Намерете си пулверизатор и пръскайте с него. За минути ще стопи и най-здравия лед. Внимателно си измийте ръцете след това, за да не оцапате нещо в колата.

Много от старите шофьори подгряват колата за 15-20 минути, преди да тръгнат на път. Това не е необходимо за модерните автомобили, 1-2 минути и сте готови да поемете. Ако имате желание да се подсигурите, няма проблем, но не е нужно. Ще ви струва малко повече разход в гориво.

Проверихте ли акумулатора преди началото на зимата? Студовете са най-чудесното време да ви падне „сърцето на автомобила”. Истински кошмар е да стоите насред вихрушката и да се мъчите да подкарате колата, търсейки една нищожна искрица, която да запали. Можело е просто да  проверите акумулатора преди да паднат студовете, нали?

Заради големия студ, може да блокира системата ви за автоматично отваряне. Държите ли в ред вашите ключалки, които могат да бъдат отключени с ключа ви? Често се налага да ги прочистите преди началото на зимата.

Третирахте ли меките уплътнения на вратите с парафин, за да избегнете замръзване? Често това е много важно, особено в дните, когато има резки промени в температурите. Скъсаните уплътнения са ненужен разход, който лесно можете да избегнете.

About The Author