Изкуството фотография

Изкуство по време на криза

Животът на фотографа Известната фотографка Ани Лейбовиц представя изложба на знаменитости и на членове на своето семейство в Държавния музей за изобразително изкуство „Пушкин“ в руската столица, предаде ИТАР-ТАСС. В основата на експозицията е албумът на култовата майсторка на фотопортрета „Ани Лейбовиц. Животът на фотографа.1990-2005“. Той проследява 15 години от живота на един от най-известните съвременни майстори на обектива. Фотоалбумът излиза през 2006 година, когато Лейбовиц губи два много близки до сърцето си човека – първо баща си, а след това и вярната си приятелка, известния критик и културолог Сюзан Зонтаг. Всяка знаменитост мечтае да бъде увековечена от обектива на Ани Лейбовиц. Нейният типично репортажен поглед върху студийните портрети и отсъствието на всякакъв фалш са накарали охотно да позират за нея звезди като Деми Мур, Мик Джагър, Никол Кидман, Леонардо ди Каприо, Михаил Баришников и много други. Техните портрети ще бъдат представени на московската изложба. Ще бъдат изложени и фотосите на бившия президент на САЩ Бил Клинтън и на английската кралица Елизабет Втора. Експозицията ще бъде обогатена с фотографии от разрушените кули-близнаци в Ню Йорк и с кадри от снимачната площадка на „Междузвездни войни“. Интерес за посетителите ще представляват и снимките от личния архив на фотографката с нейните родители, със заснетите от нея брат и сестри в домашна обстановка, както и с трите деца на Ани Лейбовиц – дъщеря й Сара и близнаците Сюзан и Самюъл. БТА Що за изкуство и аерографията? Бранимир Йотов представя първата по рода си изложба на приложна аерография и пинстрайп върху автомобил, мотоциклет, сноуборд, сърф, лаптоп, каска. Откриването е днес, 30 септември, от 19 часа в ZoomBox center (ул. „Франсоа Митеран“ 2, Студентски град). Аерографията може да имитира всяка една художествена техника и да я доусъвършенства. Тази техника е широко използвана и приложима в много сфери. Аерографията позволява буквално да бъде изрисуван всеки един предмет от нашето ежедневие. Бранимир Йотов е художник на свободна практика по аерография, реставрация и пинстрайп. Учи рисуване в Белгия, завършва Националната художествена академия в София през 2009 г. с магистърска степен „художник реставратор“. Участва в изработката на стенописите в комплекс „Марина кейп“ гр. Равда, в реставрацията на параклис в с. Бобошево, църкви в с. Тишавица, в гр. Казанлък, в гр. Дряново. Участва в изложбата „Езикът на тялото“, представена в посолството на България в Сантяго, Чили, през 2010 г. със седем самостоятелни творби. Изложбата на Бранимир Йотов, която се осъщестява със съдействието на Студио „Гаргамел“, може да бъде видяна до 20 октомври.

14/11/2020

Покупка на авточасти онлайн

Каква е алтернативата на традиционното висене по магазините – губейки време и нерви, разговаряйки с понякога неспиращите да дърдорят продавач консултанти?

Пазаруване онлайн, разбира се, но слуша ли моят приятел – не.
Как да не му се чуди човек, когато изборът на джанти и гуми чрез интернет сайта на някоя от реномираните български фирми е, в повечето случаи, абсолютно безплатно и максимално ефективно. Лесно, бързо и удобно. Едва няколкото минути, прекарани пред екрана на компютъра, които ще са достатъчни за да попълните нужните данни за заявката ви, гарантират отличен резултат и придобиване в най-кратки срокове на точните и надеждни за вашата кола авточасти. Попълвате онлайн бланката, без да пропускате отбелязаните със звездичка полета. Информацията, която сте дали чрез вашата попълнена бланка, ще ви отвори най-краткия пък към покупката на авточасти онлайн като тунинг аксесоари, гуми, джанти или и двете заедно. Изберете марката на автомобила, модела, годината на производство и обема на двигателя, притежаван от вас или семейството ви. Не забравяйте и VIN кода. Посочете, какви именно джанти и гуми са ви нужни, а също така количеството.

От голямо значение е информацията за контакти с вас, заради новите GDPR изисквания и точния адрес за доставка, така че проявете особено усърдие при попълването и, бъдете внимателни. Разбира се, всички лични данни са надеждно защитени.

И така, какво става след като сте пуснали заявката си? Основата на последвалия процец е следната: специална база данни – краткосрочен склад за постъпващи заявки. Тази база се преглежда от менажерите на магазините – партньори, чрез използването на сортиране и филтриране.

Чрез интернет магазините, предлагащи гуми, джанти и други автомобилни части, пред вас ще се разкрие широк диапазон от услуги и качествени продукти. Не забравяйте да проверите коментарите на потребителите за сайта, преди да се спрете окончателно на него. Важно е той да е реномиран, да се е доказал с времето, показващ непрекъснато развитие и обновление, същевременно предлагащ само най-високо равнище на авточастите описани в него. Високото качество на услугите и продуктите са гарантирани от репутацията на конкретен търговец.

Закупуването през онлайн магазин за авточасти на летни и зимни гуми или дори джанти е лесно и изгодно. Гарантирано ще спестите време и пари.

About The Author